27 mei 2010

Mini-reviews: proefmonstertjes, deel 2

Vandaag deel twee van de proefmonstertjes-mini-reviews: Vichy Nutrilogie en Sisheido Benefiance daytime protective cream. Zoals ik ook al schreef bij deel 1 van deze mini-reviews: ik weet natuurlijk heel goed dat ik geen goede beoordeling kan schrijven na 2-3 keer gebruiken, dus het gaat vooral om de eerste indruk, geur en textuur!

1. Vichy Nutrilogie

Ook dit is weer zo'n fijne crème! Ik begin echt meer en meer overtuigd te raken van dit soort "apotheekmerken", omdat ze echt doen wat ze beloven.

Deze dagcrème is voor de zeer droge huid, en het is dus een rijke, redelijk dikke crème. Toch smelt hij meteen weg op mijn huid en trekt hij snel in, leaving me with een heerlijk zacht, gehydrateerd huidje :)  Op zich zou ik deze nog wel overwegen om te kopen in de winter, als mijn huid op z'n droogst is. Jammer genoeg staat de geur me niet zo aan, het is een soort muffe geur die je ruikt bij het aanbrengen, dat kan een product voor mij echt verpesten. Ik heb dan ook voor één keer eens niet de laatste restjes uit het zakje geperst, maar heb 'm na 2 keer gebruiken gewoon weggegooid. Dan nog liever geurloos...

2. Sisheido Benefiance daytime protective cream

Dit is eigenlijk een vooral een anti-rimpel dagcrème, en hoewel ik weet dat het niet goed is om die te vroeg te gebruiken, merk ik toch dat het wel fijn is voor mijn droge huid om héél af en toe dit soort producten te gebruiken, zoals bv. met een proefmonstertje.
Deze dagcrème ruikt een beetje oma-parfum/potpourri-achtig, een beetje té bloemig voor mij, maar gelukkig trekt de geur al snel weg. Hij is bedoeld voor een zeer droge huid, en ik heb toevallig ontdekt dat hij inderdaad erg goed hydrateert, op de dag dat ik deze had uitgetest ben ik 's avonds nl. vergeten nachtcrème te smeren. Wonderbaarlijk genoeg werd ik niet wakker met een trekkerige huid vol droge plekjes, dus daar zat deze dagcrème waarschijnlijk voor iets tussen :)
Ik ben momenteel nog steeds aan dit mini-tubetje bezig, ik smeer 'm nu op mijn decolleté, waar ik jammer genoeg al wel af en toe last hebt van droogtelijntjes (Ik word dan ook al 25, paniek! :) )

Ik denk dat het merendeel van mijn followers nog geen anti-rimpelcrème gebruikt, maar als je die al wel nodig hebt is dit zeker een aanrader; hij trekt snel in, hydrateert goed, en bevat SPF15.

/bye

2 opmerkingen:

  1. Je moet juist vroeg met anti-rimpelcrème beginnen hoor ik altijd. Eens je rimpels hebt is het namelijk te laat. Ik geloof dat je voor je 28ste of zo al goed moet beginnen smeren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Ann: Ja dat is zo'n eeuwig dilemma he, sommigen zeggen dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen, anderen zeggen dat het je huid "lui" zou maken als je te jong begint... Maar ja, dat gaat dan om tieners en jonge twintigers waarschijnlijk, ik denk dat 28 inderdaad een goede leeftijd is :)

    BeantwoordenVerwijderen