4 mrt 2010

Mijn huidprobleem: couperose

Je kon al lezen dat ik een heel moeilijke huid heb, en daar wil ik vandaag iets meer over vertellen.
Ik heb erg veel last van couperose, dat zijn rode vlekken op mijn wangen.

Couperose zijn eigenlijk verwijde of gesprongen adertjes net onder het huidoppervlak.

Couperose is een gevolg van een abnormale toename of uitzetting van het aantal kleine bloedvaatjes (teleangiëctasieën) in het gelaat. Door het voortdurend fel uitzetten kunnen de adertjes zich permanent verwijden wat een bloedvattekening kan geven op vooral de wangen maar ook centraal op het voorhoofd en op de kin en de neus.
bron: http://www.gezondheid.be

Daardoor is mijn huid erg gevoelig en moet ik opletten met agressieve producten, scrubs, felle zon, ...
Rood worden door sporten, zon, of pikant eten kan de roodheid verergeren. Als mijn huid geïrriteerd raakt, is er altijd kans dat die roodheid niet wegtrekt, maar gewoon nog meer vlekjes veroorzaakt.

Ik heb een foto gemaakt van mijn makeup-loze wang:


Eigenlijk valt het op deze foto nog mee, omdat ik net onder de douche vandaan kwam. Ik gebruik elke ochtend een babylotion als facewash, die erg verzachtend werkt.
Als ik moe ben of te weinig geslapen heb, zijn de vlekjes veel meer zichtbaar, dan worden ze feller rood, soms paarsachtig.

Ik stoor me er echt ontzettend aan, om altijd die rode vlekken te hebben. Voordat ik de MAC foundation ontdekte (die wél dekkend genoeg is), moest ik elke dag aan de slag met groene concealer, foundation, gewone concealer, én poeder, en dan nog bleven ze zichtbaar. Blush was nooit mooi, omdat dat nu eenmaal 100x mooier staat op een egale huid.
Hier zie je ook een na-foto, de roodheid is helemaal verdwenen, I love my MAC foundation :)


Tenslotte nog enkele foto's van erge couperose, om te vermijden dat het bij mij zo erg wordt begrijp je dus wel dat ik heel voorzichtig omspring met mijn huid... 
Zo gebruik ik bv. nooit een scrub, zorg ik dat ik nooit een té heet bad neem, en gebruik ik alleen verzorgingsproducten voor de gevoelige huid.










Ik wou dit artikel schrijven zodat jullie weten waar het over gaat als ik weer eens klaag over roodheid of gevoelige huid, en zodat jullie de oorzaak kennen van mijn never-ending quest naar geschikte huidverzorging :)

4 opmerkingen:

  1. Hoi
    Je kunt de couperose ook weg laten laseren. Geef een mooi resultaat, maar het komt wel weer terug. Maar ik vond het de moeite waard om te doen.
    Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Via via kom ik op je blog terecht en ik vind het echt leuk om je artikelen te lezen! Zo ook dit artikel, omdat ik zelf ook couperose heb helaas. Daarom vind ik het ook stoer dat je het gewoon laat zien op de foto. Misschien moet ik toch ook wat producten van Avene proberen, je review was erg positief! Groetjes Sushi

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Sushi: bedankt voor je lieve comment! Ik heb inderdaad erg lang getwijfeld om een makeup-loze foto te laten zien, maar omdat ik zo vaak over couperose schrijf vond ik het wel nuttig om even uit te leggen + te laten zien wat het eigenlijk is... Ben blij dat je mijn blog leuk vindt!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Per toeval op je blog gekomen! Super dat je het aan de wereld laat zien hoe dat je het probeert te verbergen. Respect.

    BeantwoordenVerwijderen