24 mrt 2010

Review: Kruidvat hydraterend crèmemasker

Het is weer tijd voor een maskertjes-review, deze keer het hydraterend crèmemasker van Kruidvat.
Voordat jullie terug wegklikken omdat je denkt "bah, Kruidvat eigen merk, zal wel slecht zijn": niet doen! Dit is echt een aanrader!




Wat het beloofd:
 Het Kruidvat Hydraterend crèmemasker is geschikt voor de intensieve verzorging van de droge of gevoelige huid. Het heeft een vochtregulerende en verzachtende werking, en bevat panthenol (even opgezocht: klik) om irritaties te kalmeren.

Verpakking:
Ik begin al meteen met het eerste positieve punt. Jaja, je leest het goed, zelfs deze standaard, 13-in-een-dozijn verpakking kan verschillen :) Het lijkt allemaal heel simpel, gewoon een hoekje afscheuren. Maar jullie weten waarschijnlijk ook dat zoiets niet altijd lukt. Ofwel scheur je het helemaal scheef, waarna je het masker door een piepklein hoekje moet duwen, ofwel ben je genoodzaakt er een schaartje bij te halen. Niet bij deze: één keer trekken, en het zakje scheurt mooi, recht, en over de hele lengte open. En aangezien gebruiksgemak ook belangrijk is: een pluspunt! :)
Eén verpakking bestaat uit twee applicaties van 8 ml, de perfecte hoeveelheid voor één gebruik.

Geur en textuur:
Eigenlijk doet dit masker me zowel qua geur als qua textuur een beetje denken aan een blauwe pot nivea :) Het is een dikke crème, die ietwat transparanter wordt bij het aanbrengen.
De geur stak me eerst een beetje tegen, maar na een minuutje snuffelen kwam ik erachter dat hij eigenlijk gewoon heel crème-achtig ruikt, een beetje chemisch, dat moet ik wel toegeven.

Werking:
Tegen alle verwachtingen in is dit één van de betere maskers die ik ooit gebruikt heb. Mijn huid voelde ontzettend gehydrateerd en zacht aan, ook had ik voor een keer eens geen last van irritatie of extra roodheid. En wat nog meer is: ik had al de hele dag last van pijnlijke, schrale plekjes rond mijn neus. Die waren na dit masker VERDWENEN! Een product dat doet wat het beloofd dus!

Een echte aanrader, en nog budgetproof ook: te koop voor € 1,19 (= 2 applicaties) bij Kruidvat.

3 opmerkingen:

  1. Yes, dit is zeker en vast ook een van mijn favorieten ! Ik was ook eerst vantrouwig, maar dus echt nergens voor nodig. Dit masker is geweldig !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik gebruik niet heel vaak maskertjes dus voor zo'n prijsje is het zeker iets voor mij!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb deze vandaag gekocht en zojuist uitgeprobeerd. Of beter gezegd, er direct weer a.s.a.p. afgespoeld. Mijn huid is me er op zijn zachts gezegd niet dankbaar voor.

    Zodra ik het op begon te doen begon het te BRANDEN. En niet een beetje ook, maar echt BRÁÁÁÁNDEN alsof je hele gezicht wegbrandt. Hele huid begon rood te worden en toen ik nog maar op de helft was heb ik het er vliegensvlug weer af lopen spoelen omdat mijn hele gezicht ging opspelen. Daarna alles direct de vuilnisbak ingekieperd.

    Dit voor mij NOOIT meer, blegh...
    Ik heb nu nog last van mijn gezicht, het doet gewoon pijn. Terwijl ik toch echt een droge, gevoelige huid heb waar dit masker juist bi zou moeten hélpen.

    BeantwoordenVerwijderen