1 mei 2010

Review: Olaz double action night cream

Een tijdje geleden was ik door mijn voorraad nachtcrème (incl. staaltjes) heen, dus ging ik maar weer eens op zoek naar een nieuwe. Ik vind een nachtcrème minder belangrijk dan een dagcrème, omdat die je huid uiteindelijk niet moet beschermen of zo. Hydrateren is voor mij de belangrijkste functie in een nachtcrème. Ik vond in de Kruidvat niet meteen heel veel naar m'n zin, er waren vooral heel veel nachtcrèmes voor de rijpere huid (anti-rimpel en zo), en eigenlijk zo goed als geen enkele die zich specifiek richt op de gevoelige huid, behalve deze dan.

Ik besloot Olaz dus maar eens een kans te geven, naar mijn mening is het toch een redelijk betrouwbaar merk (en mijn moeder gebruikt het al zo lang ik me kan herinneren :) )

Wat het belooft:
De Olaz double action night cream voor de gevoelige huid stimuleert het natuurlijke herstel van de huid. Hij voedt de huid, helpt het vochtverlies van overdag aan te vullen.

Geur/textuur:
Deze crème is quasi geurloos, en eigenlijk redelijk luchtig voor een nachtcrème. Ik heb lang de standaard nachtcrème van Nivea gebruikt, en als je deze daarmee vergelijkt is het echt een immens verschil! Terwijl Nivea eerder een vette, dikke crème is, is deze zacht en fluffy :)



Werking:
Ik kan hier eigenlijk weer heel kort over zijn: dit is een fijne nachtcrème. Hij smeert lekker uit, en trekt enorm snel in, wat vooral mijn vriend heel aangenaam vind, want hij klaagt altijd dat mijn gezicht helemaal plakkerig is 's avonds :)
Ook heel opvallend is dat deze nachtcrème bijna een matterend effect heeft. Hoera voor niet-vette nachtcrème!
Ondanks dat hij niet vet is, hydrateert hij mijn droge huid wel heel erg goed. Ik gebruik 'm nu twee weken en heb bijna nooit meer last van droge plekjes 's ochtends.
Conclusie: een fijne, budgetvriendelijke (ongeveer €7), basic nachtcrème! :)

/bye

4 opmerkingen:

  1. Klink goed, waar kan je Olaz kopen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oeps, vergeten erbij te zetten, ik kocht deze nachtcrème bij Kruidvat, en ik denk dat Olaz ook wel te koop is in de betere supermarkt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. bij bol.com kun je hem ook gemakkelijk bestellen
    Nu toevallig met 1+1 gratis :)

    BeantwoordenVerwijderen